Rajská omáčka
Potřebné ingredience
vepřové maso - jako náhražka za hovězí, i když je hovězí lepší, jenže v dnešní době drahé! 2 rajské protlaky, bobkový list, nové koření, citron, skořice mletá, cukr, sůl, vegeta, hl. mouka.
Postup přípravy
Podávám buď s knedlíkem nebo těstovinama. Stejně to dělám když dělám plněné papriky, jenže ty peču v troubě a hodně podlévám a pak ten výpek používám místo vývaru.
zpěněná cibule přidávám máslo či Heru.. a hladkou mouku
nevím zda je vidět jak asi má být jíška tmavá... raději maličko tmavší - omáčka má lepší barvu!
přidám dva protlaky
zaleju vodou a dobře promíchám, přidám na kolečka citron a půl lžičky skořice
uvařenou omáčku propasíruju přes síto abych v ní neměla ani citron ani cibuli..
dosladím cukrem.. dle chuti!
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé